Izuzetni programi i glazba za sve ukuse – Radojka Šverko, Jacques Houdek, Atomsko sklonište, Pankrti i Jonathan u pretposljednjem tjednu prosinca

 Izuzetni programi i glazba za sve ukuse – Radojka Šverko, Jacques Houdek, Atomsko sklonište, Pankrti i Jonathan u pretposljednjem tjednu prosinca

Dva tradicionalna programa obilježit će 20. prosinac; Christmas Show Dance Plesne udruge Sense & Dance na Portarati u 18:30 i Božićni koncert studija Zaro u INK-u u 20 sati. Sljedeći dan održat će se niz raznovrsnih programa u srcu grada; najmlađi mogu birati u 17 sati između predstave Janko luta duž božićnog puta u Grazu i Blagdanske pričaonice uz društvene igre u Dječjoj knjižnici. U 18 sati novi izbor čine SvilArt Ensemble „Air & Flame“ na Poratarati i radionica Božićne lutkarije Udruge Puppeta u Grazu. Ujedno je to i dan za izvrsne glazbene note u 19:30 u INK na Božićnom gala koncertu Radojke Šverko i Jazz kvinteta Sterptet na Danteovom trgu u 20.

Iznimno bogat četvrtak započinje u 17 sati u Parku grada Graza kada se Centar za inkluziju i podršku u zajednici predstavlja Pismom Djedu Božićnjaku, a sat vremena kasnije na redu je predstava Maca papučarica Udruge Birikina. Na Portarati je zakazana Božićna plesna čarolija uz Piruetice u 17 a Božićni nastup imaju i Cool Step sat kasnije. Na četiri će lokacije bit ponuđena četiri različita glazbena žanra; DJ sun Matt na Forumu, Blagdanski koncert Sakud Pula u INK, na Portarati nastupa legendarna punk grupa Pankrti uz potporu Saše 21, a dobar ugađaj na Danteovom trgu osigurat će DJ Mylo od 21 sat.

Nema odmora ni u četvrtak. Najmlađe očekuje Kazalište La La Land i predstava Dan u laboratoriju Djeda Mraza u Parku grada Graza u 17 sati. Izuzetna glazbena večer osigurana je u INK u 19:30 na Božićnom humanitarnom gala koncertu na kojem nastupa Jacques Houdek, obližnju Portaratu animirat će pulski legendarni sastav Atomsko sklonište a Danteov trg zagrijava DJ Kool S.

Na Badnjak će se izvesti predstava Krcko Oraščić udruge Birikina u Parku grada Graza u 10 sati. Uvečer posjetitelje čekaju dva glazbena programa Lutke na koncu (Kud Idijoti tribute) na Portarati s početkom u 20:30 i DJ Zoff na Danteovom trgu u 21 sat. To su ujedno lokacije koje će biti otvorene i na Božić, a na repertoaru su Jonathan i DJ Sosa.

Podsjećamo da je Rezidencija Djeda Mraza otvorena do Badnjaka, do kada će biti i uprizorenje živih jaslica kod Katedrale te da Veseli vlakić prometuje do 30. prosinca. Na Badnjak ujedno klizalište radi sa skraćenim radnim vremenom, od 9 do 15 sati, dok će 25. prosinca biti otvoreno od 12 do 23.  Aquarium Pula, povodom manifestacije Advent u Puli omogućava popust od 50% na sve redovne ulaznice.